Archived entries for design

Kinderspital by Herzog and De Meuron

Herzog & de Meuron win design competition for the new Children’s Hospital in Zurich

Ví­a: plataformaarquitectura.cl

herzogdemeuron.com

Visualizations are by Bloomimages.

“The design for the Children’s hospital envisions two complementary buildings of contrasting typology, programme and urban design, that are nevertheless geometrically related.
The main hospital building serves the examination and treatment of children and adolescents, while the teaching and research centre serves scientific work and mediation.
The Children’s Hospital takes the form of a 3-storey building arranged around a series of courtyards like a small, introspective town. In-patients, out-patients and their relatives can move around as freely as possible between the different treatment areas. The 3-storey reflects the desire to create a child-friendly building, reminiscent in both scale and materiality of pavilion-style structures, and differs the usual hospital stereotype. Architecture and nature are interwoven here. The interior courtyards open up intermittently to the outside, allowing daylight to permeate the low, deep building.

Each of the three floors has a dedicated function, reflected in the layout of the rooms, and designed to provide maximum flexibility. Examination, treatment rooms and laboratories are located on the ground floor, as are the therapeutic facilities and the restaurant, while the doctors’ offices are situated on the first floor, and the wards on the top floor. Overlaying these three “ideal” geometries creates spatial variety and orientation. Wood is the predominant material of the facades and interiors, creating a more domestic atmosphere for children, their parents and hospital staff. The use of wood also echoes the rural surroundings of the Lengg district.
The Centre for Teaching and Research, a tall and round freestanding building, is positioned in an open space in the center of the health campus comprising several different clinics. It is an obviously public building in which everything revolves around scientific research and its dissemination. Six floors of research laboratories and offices are hovering above a kind of agora comprised of auditoria and seminar rooms. A central courtyard, also circular, follows the course of the sun.
Although the two building types are typologically different, they are architecturally related. Both feature an overlay of rectangular and circular geometries. In the children’s hospital, the circle is used to interfere the right-angled basic order and to mark specific areas of the building: points of orientation, sub-centres, meeting points, transitional areas. The round teaching and research centre is a meeting point in its own right, forming a sub-centre on the hospital campus. Within its circular shell, the rooms are arranged at right angles.”

Herzog & de Meuron, 2012

Herzog & de Meuron Team
Partners: Jacques Herzog, Pierre de Meuron, Christine Binswanger (Partner in Charge)
Project Architects: Mark Bähr (Project Manager), Jason Frantzen (Associate)
Project Team: Alexandria Algard, Maximilian Beckenbauer, Alexander Franz, Ondrej Janku, Christoph Jantos, Johannes Kohnle, Severin Odermatt, Blanca Bravo Reyes, Raúl Torres Martin, Mika Zacharias
Client:
Kinderspital Zürich – Eleonorenstiftung, Zurich, Switzerland

 

“El Hospital de Niños tiene la forma de un edificio de 3 plantas dispuestos en torno a una serie de patios, como una pequeña ciudad, introspectivo.

Los pacientes ingresados, pacientes ambulatorios y sus familiares pueden moverse tan libremente como sea posible entre las diferentes zonas de tratamiento. En sus tres plantas se refleja el deseo de crear un edificio favorable a los niños. Arquitectura y naturaleza se entrelazan aquí. Los patios interiores se abren de forma intermitente a la luz del dí­a, para permitir un edificio bajo y profundo.

Cada una de las tres plantas tienen una función especí­fica, que se refleja en la distribución de las habitaciones, y está diseñado para proporcionar la máxima flexibilidad.
Examenes, salas de tratamiento y laboratorios están ubicados en la planta baja, al igual que las instalaciones terapéuticas y el restaurante, mientras que las oficinas de los médicos se encuentran en el primer piso, y las salas en la planta superior.

La superposicin de estas tres geometrí­as crea la variedad y la orientacin espacial. La madera es el material predominante de las fachadas y los interiores, creando un ambiente más doméstico para los niños, sus padres y el personal del hospital. El uso de la madera también se hace eco con el entorno rural de la zona de Lengg.

El Centro para la Enseñanza y la Investigación, un edificio independiente, alto y redondo, se coloca en el centro del espacio abierto y comprende varias clínicas diferentes. Se trata de un edificio público, obviamente, en el que todo gira en torno a la investigación científica y su difusión. Seis pisos de laboratorios de investigación y oficinas están flotando por encima de una especie de ágora que consta de salas auditorios y seminarios. Un patio central, que es circular, sigue el curso del sol.

Aunque los dos tipos de edificios son tipológicamente diferentes, son arquitectónicamente relacionados. Ambos cuentan con la superposición de geometrías rectangulares y circulares.

En el hospital de niños, el círculo se usa para interferir en el orden básico en ángulo recto y marcar las áreas específicas del edificio: los puntos de orientación, sub-centros, puntos de encuentro, áreas de transición. El centro de la ronda, la enseñanza y la investigación es un punto de encuentro en su propio derecho, formando un sub-centro en el campus del hospital. Dentro de su caparazón circular, las habitaciones están dispuestas en todos los ángulos.”

Lid Sid by Luka Or

I have to say I’m shocked, this is one of the designs that I liked most in a while. It would be very happy if I had one of these

 

Bueno, tengo que decir que estoy conmovido; este es unos de los diseños que me han gustado mas en mucho tiempo. No puedo decir lo práctico que me vendría tener uno de estos !!

Excelente !

designed by Luka Or

Vía likecool

Lifts your pot lids as needed and keeps then lifted.
Each measures 2″ x 1.8″ x 1″.
Set of two (one red + one white): $16.

I could eat a horse by Stefán Pétur Sólveigarson

I could eat a horse is a spaghetti measuring tool by Stefán Pétur Sólveigarson

Good rule for spaghetti for everyone, and I say this as someone who loves to eat this food, hehe.

And in which category are you?

 

Excelente regla para spaguetti para todos los gustos, y lo digo como alguien a quien le encanta comer pastas, jeje.

Y vos que tanto comés ?

Vía: inspire.2ia.pl

Balloon lamp

Nice desgin.

Balloon Lamp from estiluz.

Pig Buddies

Another funny design for USB ports. It made me laugh

designed by weplaygod.

Otro gracioso diseño para puertos USB. Me ha hecho reir

Vía likecool.com

Word as image


Enjoy.

Vía: likecool.com

Sparrow Key Ring with Birdhouse

“All you have to do is remember to do what sparrows do and go to your house whenever you’re in the area.
You can’t do that?
Are you a birdbrain or what? Sorry.
From a website:
Let the little sparrow be your best friend.
He will be everywhere with you.
He can whistle to make noise and ask for help in an emergency.
And as soon you come home he puts your keys in a safe place.
The little birdhouse is self-adhesive on the back. “

 


Vía likecool.com

Belle Air Bathtub Hardware

Funny and interesting Bathtub Hardware

Designed by Christo Lefroy Brooks.

Vía: likecool.com